Brother printer reageert niet? Zachte reset

Als de printer / scanner niet reageert

Soms reageert de scanner niet op de AirPrint functie of niet op de [Open Scanner…] knop van het OS X Systeemvoorkeuren-paneel Printers en Scanners. Het valt op dat dit na enkele weken tot een maand na de laatste keer uit/aanzetten gebeurt. Het wordt niet duidelijk waar dit door komt. Het is te verhelpen door de printer een keer uit en weer aan te zetten, of te omzeilen door de printer of scanner via USB te gebruiken.

Als de Brother MFC helemaal niet meer reageert: Soft reset

Het is ook eens gebeurd dat de Brother MFC helemaal nergens meer op reageerde. Ook uitzetten lukte niet meer. De stekker er uit, een paar minuten wachten en weer aansluiten hielp ook niet.

In zo’n geval kun je een zogenaamde soft reset doen. Bij een gewone reset of hard reset worden alle instellingen gewist en teruggezet naar de fabrieksinstellingen, maar dat willen we in dit geval niet.

Een soft reset voer je als volgt uit:

  • De stekker er uit halen
  • Een paar minuten wachten
  • De aan/uit-knop ingedrukt houden
  • Terwijl je de aan/uitknop ingedrukt houd, de stekker weer aansluiten

Zelfs toen liet de printer eerst een blauw schermpje zien met alleen de tekst ‘druk om verder te gaan met uitzetten’ en ging na ongeveer een minuut spontaan uit. Pas daarna kon ik hem weer aanzetten. Toen werkte hij weer zoals vanouds.

Geef een antwoord