TiS Lifestyle

Afbeelding uit de animatie voor de lancering van TiS Lifestyle

Ontwerpster Mischa Duits en product manager Daniëlle de Vrij werken al jaren met textiel en mode. Ze kennen elkaar van werk voor het bedrijfsleven waar ze voor dezelfde winkelketens en grote bedrijven werkten. Tot het moment dat ze op het idee kwamen om zélf een bedrijf te beginnen. Een webwinkel met alléén eigen ontwerpen. Uniek in de zin, dat de kussentjes, dekens, shorten, theedoeken en dergelijke van TiS Lifestyle nergens anders te koop zijn.

Dat klinkt eenvoudig, maar er komt heel wat bij kijken om zoiets grondig aan te pakken. Bovendien hebben de dames zo hun eigen ideeën. Bijvoorbeeld over het uiterlijk en de functionaliteit van de website.

Het grafisch ontwerp en de uitwerking ervan naar een site werd uitgesmeerd over een periode van meer dan een jaar. In dat jaar waren Daniëlle en Mischa namelijk ook druk met het ontwerpen en uitwerken van tientallen eigen ontwerpen. Ze schreven een bedrijfsplan. Ze bezochten leveranciers in het Verre Oosten. Ze kozen stoffen uit in India en bezochten fabrikanten in China.

Een beetje multinational heeft tegenwoordig zijn eigen magazine. Voor TiS was dat al niet goed genoeg meer. Mischa en Daniëlle maakten een eigen magalog. Een magazine dat tevens dienst doet als catalogus. Er werden foto’s gehouden zodat de eigentijdse clientèle de kussenslopen van TiS in de juiste sfeer voorgehouden wordt in het tijdschrift. Tussen de bedrijven door leerden de dames, in het kader van social mediatwitteren.

Vrienden, familie, kennissen en professionals werden het afgelopen jaar meegesleept in hun enthousiasme. Het was erg leuk om hier aan mee te werken. Bijvoorbeeld de vogeltjes uit de Forest collectie die komen aanvliegen op het menu bovenin de pagina’s, heb ik in Flash geanimeerd.

Succes meiden!

Geef een antwoord