Rechtswinkel GO

De Rechtswinkel Goeree-Overflakkee geeft kosteloos en vrijblijvend juridische adviezen. Het zijn rechtenstudenten die dit als vrijwilligerswerk doen. De Stichting Rechtswinkel GO is een onderdeel van een landelijk netwerk van lokale rechtswinkels. De site was in eerste instantie door de studenten zelf opgezet. De online informatie klopte wel, maar was slecht te vinden tenzij je de URL al kende. Ik bood aan het webdesign en de zoekmachine-optimalisatie te sponsoren.

Site restyling

Na een complete make over is de site in 2010 van een nieuw, beter passend jasje voorzien. Beter leesbaar en rustiger van kleur. Belangrijker is dat de site dankzij SEO nu ook gevonden wordt als je in Google zoekt naar combinaties als rechtsbijstand Flakkee of rechten Oude Tonge.

Logo Rechtswinkel Goeree-Overflakkee

Het logo bestond uit een contour van het eiland met een onduidelijke vorm in het midden, waarvan zelfs het bestuur niet wist wat het voor moest stellen.. In overleg heb ik een nieuw logo ontworpen en aan de site toegevoegd. Hét beeld wat te pas en te onpas gebruikt wordt door allerlei bedrijven en instanties die ook maar zijdelings met het burgerlijk wetboek te maken hebben, is Vrouwe Justitia. Geblinddoekt, gekleed volgens de Griekse mode van 2000 jaar geleden en voorzien van weegschaal en het Zwaard der Gerechtigheid staat ze symbool voor een zorgvuldige, streng maar rechtvaardige rechtspraak zonder aangezichts des persoons.

Aangezien de Rechtswinkel geen recht spreekt wilden we dit cliché-beeld vermijden. In plaats daarvan is het een moderne advocate geworden, te herkennen aan de toga, academische baret en kritische blik.

Regelmatig wordt bijvoorbeeld de pagina met de Rechtswinkel spreekuren bijgewerkt. Elk jaar wordt natuurlijk de lijst met spreekuren en data vernieuwd, maar ook de medewerkers wisselen nogal eens, omdat het studenten zijn die het als vrijwilligerswerk doen.

Geef een antwoord