RSA animatie video laten maken

Maak uw presentatie of website een stuk interessanter om naar te kijken met een ‘RSA animatie video’. Een verhaal vertellen aan uw publiek wordt een stuk effectiever als er wat is naar te kijken. Zelf kijkt u toch ook liever naar een animatie dan naar een stilstaand beeld of alleen een spreker?

Waar komt die uitdrukking ‘RSA animaties’ vandaan?

De ‘RSA animatie stijl’ is bekend geworden door de youTube video’s die de RSA, een Engelse organisatie, gebruikt om hun diepzinnige monologen op te leuken. Ze zijn ook op andere sites te zien, zoals TEDx.

Het kost wat meer moeite om zulke video’s te maken, dan alleen maar een spreker filmen, maar het resultaat mag er zijn. De filmpjes zijn in een jaar tijd al miljoenen keren bekeken en worden veel beter gewaardeerd. De aandacht wordt nou eenmaal beter vastgehouden als er beweging in beeld is.

Een RSA animatie video maken is een heel project

Ze lijken zo lekker voor de vuist weg getekend, die RSA animate video’s, maar dat is maar schijn. Vooraf moet je precies weten wat je wil gaan uitbeelden. Je moet je documenteren, een storyboard en voorschetsen maken en zorgen dat alles netjes in beeld past. Voor een fatsoenlijke beeldkwaliteit zul je een behoorlijk goede camera moeten huren of kopen. Daarnaast moet de RSA animatie video met Final Cut Pro of een dergelijk video editing programma bewerkt worden om de video te versnellen, want anders is het niet erg spannend om naar te kijken.

Ook een presentatie of website die wat meer animatie actie nodig heeft? Neem gerust contact op.

Geef een antwoord