Rolf Thijssen Flash animaties

Sinds 1998 werk ik regelmatig samen met art director en illustrator Rolf Thijssen. Die samenwerking heeft mooie resultaten voortgebracht, met name Flash animaties.

Voor Eurodata maakten we al in 1999 een Flash animatie over hun MRS (Mest Registratie Systeem) waarin onder andere GPS, laboratorium-meetingen, een meervoudige mestboekhouding en mascotte Globus samenkomen.

Voor Genuine Dutch, een leverancier van luxe, marmeren vloeren maakten we een Flash animatie die de grenzen verkende van wat computerhardware in 2001 op acceptabele snelheid kon animeren.

Andere vroege klanten waren Hostnet en RailInfra, het zelfstandig geworden onderdeel van de NS en schoonmaakbedrijf HETO met mascotte Soppie.

Voor het Dr. Knippenbergcollege hebben we verschillende keren wat gemaakt in Flash. Voor Sopro maakten we een interactieve Kerstkaart die toen nog op CDROM werd verspreid!

Er was het Victor en Daan Sinterklaas-spel op de site van V&D, in 2003.. Deze opsomming is niet compleet maar dit zijn een aantal memorabele werkstukken.

Zo heb ik Rolf ingeschakeld voor illustraties bij een animatie voor de Tootz demo. Tootz was in 2003 een van de initiatieven, waarmee je met je mobiele telefoon kon betalen.

Afbeelding uit de animatie waarin uitgelegd wordt hoe Tootz werkt
In de Tootz animatie is een illustratie van Rolf Thijssen gebruikt.

Andersom komt Rolf bij mij voor Flash animaties. Hij tekent ze en ik zet ze om in animaties. Vaak moeten er ook knoppen in voor start, stop, opnieuw afspelen en dergelijke. Als je wil kunnen we er een echte interactieve ervaring van maken, zoals dat zo mooi heet 🙂

Voor RIPE maakten we in 2009 een Flash animatie van 4 minuten over de basisprincipes van het DNS (Domain Name System), de basis van ons huidige internet.

Afbeelding uit een animatie met uitleg over Domein Name Servers
Door Leon Buijs uitgewerkte animatie voor RIPE naar een ontwerp van Rolf Thijssen

Mijn Haagse zaken

In 2009 werkten we een Flash animatie uit voor met een stap-voor-stap uitleg over hoe burgers bij de gemeente Den Haag hun vergunningen voortaan via een digitaal loket kunnen aanvragen. Van Intake, Volledigheidstoets, Inhoudelijke toets, Advies en Voorbereiden tot Beschikken wordt de routing uitgelegd én visueel gemaakt. Klant, toetsers, regiseur, manager, regisseur worden als characters uitgebeeld, net als de centrale intake en het e-formulier. De hele gang van zaken wordt hierdoor zeer overzichtelijk.

Flash animatie over digitaal je vergunning aanvragen in de gemeente Den Haag
Flash animatie over digitaal je vergunning aanvragen in de gemeente Den Haag

In 2011 maakten een uitgebreide visuele uitleg in de vorm van een serie Flash animaties voor Social Media platform knooppunt Hub2Media. Hierbij is veel aandacht besteedt aan een gelikte presentatie van de iconen. Verschijnen, verdwijnen en bewegingen zijn uiterst doordacht toegepast voor een optimaal effect. Snel, maar duidelijk en compleet maar overzichtelijk.

Flash animaties voor Hub2Media

 

Kortom, er is genoeg ervaring met het maken van onderhoudende, educatieve en informatieve illustraties en animaties aanwezig. Neem gerust contact op voor meer informatie.

Geef een antwoord