Flash banners voorbeelden

Flash banners heb ik sinds 1999 in alle soorten en maten gemaakt. Ter illustratie heb ik ooit een aantal Flash banners in een Flash site gezet. Sommige banners zijn al jaren oud, maar nog steeds sterke voorbeelden van wat er mogelijk is met Flash.

De moeilijkheid zit hem meestal niet alleen in het visualiseren van de wensen van de klant of art director. Het moet ook nog binnen zeer krappe marges qua geheugenruimte blijven. Afhankelijk van banner distributeur en de maat van de banner is dat meestal tussen de 15 en 32 KiloByte. Ter vergelijking: Op een HD floppy disk past 1.500 KB, op een CDrom kan 716.800 KB, oftewel 700 MegaByte.

Voorbeelden van Flash banners, landing pages, mini-sites en animaties voor ING, Pinkroccade, Tootz, ABN AMRO, UPC, Discovery Channel Mythbusters, DeltaLloyd, ProRail.

Een gedachte over “Flash banners voorbeelden”

  1. Geinig hè? Het was extreem druk bij TBWA\ en ze hadden wel een schets, maar de art director (Tim Voors) had verder weinig details uit kunnen werken. Account vroeg of ik die banner zelf ‘verder wilde invullen’ zodat het er uit zag of ie echt was. Ik vind het prettig wat verantwoordelijkheid te krijgen. Het pakte heel goed uit, hier zijn veel enthousiaste reacties op gekomen, Koen de Groot vroeg me later deze banner nog een keer online te zetten als voorbeeld voor andere klanten. Geluid mocht er niet bij, anders was het helemaal ‘af’ geweest.

Geef een antwoord