Waterslag

In het hele huis hoorbare waterslag vanaf de watermeter, terwijl er geen water door deze watermeter loopt, anders zou het zwart/rode cirkeltje moeten draaien.

In huis horen we de laatste maanden op onregelmatige tijden waterslag. Het geluid is het sterkst in de meterkast. Het klop-patroon lijkt soms op dat van een wasmachine dat een programma afloopt: Eerst een aantal keren binnen een paar minuten, dan een half uur weinig of geen tikken en dan weer een aantal keer in korte tijd.

Andere apparaten zoals de c.v. staan, zeker met dit warme weer, niet aan. Het gebeurt net zo goed overdag als ‘s nachts. De ene keer is het hard, de andere keer veel zachter.

Ik heb de indruk dat dit wordt veroorzaakt door drukverschillen van buiten ons huis, omdat er op dat moment in ons huis geen water gebruikt wordt.

Kan dit komen door een hogere waterdruk? We zijn de eerste bewoners van dit huis en de eerste 11 jaar hebben we hier nooit wat van gemerkt, behalve als we zelf met de tuinslang bezig waren. Het is een vrijstaand huis dus geluid kan niet door de muur van de buren worden doorgegeven. Er is al jaren niets aan de installatie veranderd.

 

Geef een antwoord