ULV loopt vast op Flakkee

700 reacties vliegveld Oude Tonge

ULV neergestortTot vandaag, 11 mei kon iedereen een zienswijze indienen op de voorgenomen vergunning voor een ULV vliegveld bij Oude Tonge. Omdat dit aan veel mensen voorbij dreigde te gaan, heb ik 2500 voorgedrukte kaarten verspreid in de omgeving.

Uiteraard zijn veel mensen benieuwd of de actie succesvol is. Een telefoontje naar de DCMR leerde me, dat er zo’n 700 reacties zijn binnengekomen. Verreweg het grootste deel bestaat uit ‘de kaarten’.

Kortom, de actie is een groot succes!

Hoe gaat het nu verder met de vliegveldvergunning?

De Provinciale Staten van Zuid-holland nemen uiteindelijk de beslissing over de vergunning. Het overleg wat hieraan vooraf gaat, kan nog maanden duren. De uitslag wordt in Het Provinciale Blad gepubliceerd.

Het gevaar hiervan is, dat het weer aan de aandacht van het grote publiek ontsnapt. Echter, iedereen die zijn adres heeft ingevuld op de Vliegveld Oude Tonge NEE kaart, krijgt een afschrift van de beslissing, of het vliegveld er mag komen, of niet.

Een gedachte over “700 reacties vliegveld Oude Tonge”

  1. Waarschijnlijk komt er een hoorzitting waarvoor inzenders van een zienswijze worden uitgenodigd. Voeg een reactie toe en vink dan ‘Abonneren op alle reacties per email’ aan om op de hoogte te blijven van hoe dit verder afloopt!

Geef een antwoord