Garagedeur iPhone

Heb je een elektrische garagedeuropenener, raak je de afstandsbediening kwijt. Of hij gaat kapot, zoals in mijn geval. Na een lange online speurtocht kwam ik tot de conclusie dat mijn obscure model garagedeuropener, BGTA106 van Berlan, al jaren niet meer gemaakt werd.

Ik probeerde eerst een vervangende afstandsbediening te vinden in Nederland. Er is een bonte verzameling garagedeuropeners met een indrukwekkende diversiteit bijbehorende afstandsbedieningen te krijgen, waaronder min of meer universele types, maar niet voor de BGTA106. Bovendien zijn ze per twee stuks vaak ongeveer net zo duur als een complete, nieuwe garagedeuropener en mijn vrouw wil ook graag haar eigen opener op zak hebben.

Googlend naar de code op de binnenkant van de afstandsbediening kwam ik op DinoDirect.com, een site die wereldwijd allerlei kleine elektronica en dergelijke aan de man probeert te brengen. Ze verkopen precies zulke afstandsbedieningen, maar stuurden me, na twee maanden wachten, een versie die werkt op de verkeerde frequentie. Na dit te hebben aangekaart stuurden ze, weer na twee maanden vertraging, nog twee onbruikbare afstandsbedieningen.

Geef een antwoord