Google Shopping in Nederland

Google Shopping voorbeeld
Google Shopping sinds mei 2010 ook in Nederland

Google shopping, wat ooit Froogle heette, is al sinds 2002 in (beta) ontwikkeling, maar nu, in mei 2010, staat het ook standaard in Google.nl bij de andere diensten.

Als je zoekt via Google Shopping, krijg je alleen resultaten te zien die binnen webwinkels worden aangeboden. Dat is best handig, want anders krijg je ook allerlei links naar pagina’s voorgeschoteld die wel met het onderwerp te maken hebben, maar niet te koop zijn.

Nog mooier is uiteraard de knop prijzen vergelijken knop, naast functies als sorteren op winkel, prijs, nieuwe artikelen en ‘geen verzendkosten’.

Om je producten in Google shopping te krijgen, moeten webwinkels wel hun assortiment hapklaar aanleveren bij Google in de vorm van een feed bij het Google Merchant Center.

Uiteraard zijn andere Google diensten zoals Checkout en Analytics ook weer gekoppeld. Bij elkaar prachtig gereedschap voor webwinkeliers en marketing mensen, hoewel je je af kunt vragen of je als consument blij moet zijn met nog meer controle bij één bedrijf. Want serieuze concurrentie lijkt Google maar niet te krijgen.


Geef een antwoord